Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Полезные советы

Діагональ ігрового ноутбука: вибір важливіший, ніж здається

Ігрові ноутбуки постачаються з дисплеями різних розмірів. І хоча може здатися, що це не найважливіше, що потрібно врахувати перед покупкою, параметр може надати «ефект доміно» на всі інші аспекти нового ігрового ПК. Розбираємося, яка діагональ буде оптимальною для конкретних завдань.

17,3-дюймові та 18-дюймові ігрові ноутбуки: попрощайтеся зі стаціонарним ПК

Найбільший із доступних розмірів ноутбука може здатися невеликим за мірками настільних моніторів. Але навіть 17,3-дюймовий гаджет має доволі значний вигляд. Раніше ці пристрої були скоріше частково портативні, ніж мобільні, і ви навряд чи захотіли б брати їх із собою без нагальної потреби. Сучасні моделі набагато простіше носити в сумці, наприклад ASUS ROG Strix G18 товщиною всього 3,08 см і важить 3 кг. 

Найчастіше ноутбуки купують для заміни настільних систем. Великі пристрої відрізняються безшумними системами охолодження (завдяки просунутим вентиляторам) і якісними вбудованими динаміками. Звичайно, це не стосується всіх моделей, але якщо вам потрібна система, яка забезпечить чудовий ігровий досвід і завжди готова до переїзду, кращого за 18-дюймові ноутбуки варіанту немає. 

15 або 16 дюймів: універсальні чемпіони

Ця категорія — найпоширеніша серед ноутбуків усіх типів. Розмір екрана забезпечує хороший баланс портативності та зручності використання. Його достатньо щоб зручно розглядати дрібні деталі, і при цьому ноутбук без проблем поміщається в рюкзак. 

За час існування геймерських лептопів з'явилося чимало тонких і легких моделей. Наприклад, Asus ROG Strix G16, який важить 2,5 кг і оснащений процесором Core i9 у парі з nVidia GeForce RTX 4090. І вам не доведеться йти на серйозний компроміс із продуктивністю — у 15-дюймових пристроїв достатньо місця для встановлення якісного охолодження.

14-дюймові ігрові ноутбуки: портативні ігри

Ще кілька років тому ідея тонкого і легкого ігрового ноутбука була б сміховинною. Тепер прогрес у технологіях CPU і GPU дозволив розмістити потужні компоненти в мініатюрному корпусі.

Проте в реальних тестах ці ноутбуки все одно показують не такі високі результати, як більші моделі. Це пояснюється головним чином TDP (тепловою розрахунковою потужністю) систем. Процесор і відеокарта не повинні виділяти більше тепла, ніж може забезпечити система охолодження, а значить, вони не можуть повністю розкрити свій потенціал.

Однак для більшості користувачів можливостей 14-дюймового ноутбука цілком достатньо. Це не ультраналаштування, але впевнений FPS на високих і середніх отримати легко. 

Універсального рішення не існує

Зовсім не хочеться купити високопродуктивний 18-дюймовий ноутбук, а потім зрозуміти, що його не хочеться брати з собою через громіздкість. Або пошкодувати про придбання 14-дюймового гаджета, бо його екран надто малий для комфортної гри в улюблені ігри. Враховуйте діагональ екрана і ви знайдете оптимальний пристрій. 

 


 
 
Error

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.