Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Полезные советы

Як перевірити свідоцтво про закінчення автошколи

Зміст

  1. Як перевірити чи права є в базі даних?
  2. Скільки часу дійсне свідоцтво про навчання в автошколі?
  3. Як відновити свідоцтво про закінчення автошколи?

Як перевірити чи права є в базі даних?

Отримання прав водія стає все більш популярним та не втрачає своєї затребуваності. Дуже багато людей звертаються до автошколи Наскар https://nascar.com.ua/uk/, щоб отримати посідчення водія та навчитися ідеально водити. Роблять це вони через те, що в автошколі Наскар надається високий рівень підготовки водіїв та при цьому діють дуже приємні ціни. Та студенти, які пройшли навчання в Наскар, не просто отримують водійські права, а водять машину чи інший транспорт впевнено та безпечно.

Але ніякий водій не застрахований від перевірки документів під час керуванням транспортом. Так, якщо не порушувати правила дорожнього руху та водити правильно, поліція вас не зупинить. Але співробітники поліції можуть навіть дистанційно перевірити ваші документи, наприклад, на наявність полісу автоцивілки та його чинність. 

І часом поліція має справу з тим, що у водія підроблене посвідчення. Тому якщо ви завагалися в тому, чи маєте оригінальні водійські права, дізнайтеся, як перевірити водійське посвідчення, далі у статті.

Перевірити права водія можна навіть онлайн, за допомогою сервісу на офіційному сайті МВС України. Перевірити документи можна за прізвищем або за номером та серією посвідчення. Це швидко і зручно. Та навіть є англомовна версія сторінки для того, якщо знадобиться перевіряти посвідчення водія за межами нашої країни.

Підроблені права водія не відображаються в Дії. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, то перевірте дійсність своїх документів. Але зауважте, що водійські права, видані раніше 2011 року, не піддаються онлайн перевірці.

Скільки часу дійсне свідоцтво про навчання в автошколі?

Після того, як закінчено навчання в автошколі, не одразу роблять права. Для початку треба успішно скласти іспити на права водія. А по навчанню в автошколі учні лише отримують свідоцтво про закінчення автошколи, а не саме посвідчення водія. Але не всі одразу бажають скласти екзамен на права. Бо життєві обставини можуть бути різними. Скільки часу є у студентів автошколи, щоби скласти іспит на посідчення водія?

Взагалі, за новими правилами, свідоцтво про закінчення закладу з підготовки водіїв є чинним 2 роки. Протягом цього часу можна здати екзамен на права водія.

Як відновити свідоцтво про закінчення автошколи?

Якщо ви випадково втратили свідоцтво про закінчення автошколи, то вам потрібно звернутися до курсів водіїв, де ви навчалися. Щоб прискорити розгляд справи після того, як ви складете заяву про втрату свідоцтва, було б добре надати повну максимальну інформацію о вашому навчанні, а саме рік, час навчання, група тощо. При автошколах зазвичай є архів, де зберігається інформація о тих, хто закінчив навчання на цих курсах. І там зможуть найти ваші документи та видати дублікат свідоцтва про навчання в автошколі.

 


 
 
Error

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.