Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Полезные советы

Що потрібно знати для підбору двірників для авто?

Щітки склоочисників є одними з найважливіших елементів автомобіля. З їх допомогою можна легко видалити зі скла вологу та бруд. Але щоб правильно підібрати двірники для авто, необхідно розумітися на їх конструктивних та інших особливостях. 

Основні види склоочисників

Всі двірники розділяють на три категорії в залежності від їх конструкції.

  • Каркасні. Ще декілька років тому вони були дуже популярними. Сьогодні їх також обирають завдяки універсальності. Каркасна конструкція з шарнірами дозволяє адаптувати щітки до різних видів скла. Але такі моделі швидко обмерзають, на них з’являється корозія, також вони можуть вийти з ладу. 
  • Безкаркасні. Їхня основна частина розроблена в вигляді спойлера з металевою частиною. Ця конструкція надійна, вона не ламається так швидко, як каркасна, а ще витримує мінусові температури. Так як шарнірів нема, щітки працюють за будь-якої погоди. Та їх потрібно підбирати строго по типу лобового скла. 
  • Гібридні. Ці двірники радують високою якістю, адже в них поєднуються кращі властивості каркасних та безкаркасних моделей. Вони універсальні, при цьому мають чудові аеродинамічні показники, не обмерзають, працюють максимально якісно. 

Виробники також пропонують зимові склоочисники, моделі з підігрівом та іншими опціями. Це дозволяє обрати саме такі вироби, які забезпечать якісне очищення. Що до задніх двірників, вони в основному є каркасними. 

Якою має бути довжина щітки? 

Від цього залежить якість очищення поверхні. Якщо ви обираєте варіанти з сильно довгими щітками, ви ризикуєте знизити прилягання двірника до скла. Крім того, ці прибори можуть зачіпати краї скла. А ось короткі вироби призводять до того, що деякі частини поверхні залишаються неочищеними. 

Крім того, як зазначають спеціалісти Dvorniki.ua, довжина водійського склоочисника повинна бути трішки довшою, ніж пасажирського. Таким чином, водію нічого не буде заважати в огляді дороги. 

Щоб правильно обрати щітки склоочисника, дотримуйтесь наступних порад: 

  • краще довіряти перевіреним часом торговим маркам;
  • заміняйте щітки склоочисника один раз на 6-12 місяців, але це все залежить також від рекомендацій виробника;
  • постійно перевіряйте якість гуми, адже вона може зношуватися через умови експлуатації;
  • на плоскі стекла підходять безкаркасні та гібридні двірники, а для опуклих – каркасні та гібридні варіанти. 

Крім того, потрібно впевнитися в якості виробів. Зокрема, на їх гумі не повинно бути задирок чи дуже гострих частин. Стрічка повинна бути правильної фактури в одному кольорі. Ніяких розривів чи плям на ній не допускається. 

Враховуйте також і те, що деякі двірники підбираються лише під марку автомобіля. Це забезпечує їхню правильну роботу. 


 
 
Error

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.