Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Полезные советы

З якого матеріалу краще обрати електрочайник

Вибір електрочайника для повсякденного використання вдома — справа не дуже складна. Проте є декілька нюансів, які потрібно враховувати, щоб залишитися задоволеним власним вибором.

Насамперед треба звернути увагу на матеріал, з якого виготовлено корпус електричного приладу. На полицях магазинів можна побачити чайники з металу, пластику чи скла. Кожен матеріал має свої особливості, що значно впливає на експлуатаційні характеристики водонагрівача та його ринкову вартість.

Пластик

Пластик як матеріал для виготовлення електрочайників має цілий ряд суттєвих переваг:

  • доступна вартість;
  • довговічність;
  • низька ціна;
  • стійкість до механічних пошкоджень.

Крім того, чайники з пластику можуть бути будь-якої фактури й форми, що дозволяє легко підібрати прилад під конкретний кухонний інтер'єр. Але в цього матеріалу є й недоліки, які обов'язково потрібно враховувати перед тим, як купити електричний чайник з пластику.

Пластмаса має властивість вступати в реакцію з рідинами, а при високих температурах цей процес тільки пришвидшується. З такою проблемою стикаються покупці, які обрали неякісні прилади. Придбавши чайник з пластику перевіреного бренду, з сертифікатами якості, можна не боятися, що в чай попадуть домішки та аромат пластмаси.

Метал

Металеві електрочайники мають дещо більшу вагу, якщо порівнювати їх з пластмасовими. Серед переваг матеріалу: привабливий зовнішній вигляд та довговічність. У такому приладі з ладу може вийти хіба що електрична складова, а ось сам корпус можна назвати вічним.

Є й недоліки:

  • корпус нагрівається, що може стати причиною опіку;
  • під час нагрівання води може виникати шум;
  • щоб перевірити рівень води, потрібно відкривати кришку.

Цей варіант коштує трохи дорожче, ніж пластиковий, зате є більш екологічним та витривалим.

Скло

Скло є найбільш екологічним матеріалом з усіх перелічених, тому, вибираючи такий чайник, можна не турбуватися про шкоду для власного здоров'я чи планети. Завдяки прозорому корпусу можна завжди бачити рівень води, що знижує ризик ввімкнення порожнього приладу.

Але скло є досить крихким матеріалом і від падіння може просто розсипатися. Крім того, цей матеріал також добре проводить тепло, що підвищує вірогідність випадкових опіків.

Завдяки розмаїттю форм та кольорів можна підібрати модель, яка пасуватиме до інтер'єру домашньої чи офісної кухні. Великий асортимент електрочайників із різних матеріалів від найкращих світових брендів є на сайті allo.ua у Дніпрі.

Достеменно визначити, який саме матеріал є кращим дуже важко: всі вони мають як переваги, так і недоліки. Питання вибору є суто індивідуальним. Головне враховувати всі чинники та вибрати варіант, який підійде саме вам.


 
 
Error

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.