Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Полезные советы

Особливості підготовки каркасного басейну до зими

Відкритий каркасний тип басейну є чудовим місцем для гарного проведення часу в колі сім'ї та друзів. Ви зможете ознайомитись з конструкціями для плавання та купити каркасні басейни на сайті intex-best.com.ua. Купатися і насолоджуватися відпочинком в них можна тільки в теплу пору року, а взимку їх використовувати не вийде. Саме тому, необхідно виконати повний демонтаж конструкції або провести консервацію басейну до настання перших заморозків.

SB6857jU-IfqA9Mct-YfulOArGSPg_qW3z45c5awIpt1lm10VzMpgYeGczJIQk6g-cQH1VJZnlKfJkZLtPWY07nXdaHGdkCuPxVBaKflxjkAMUoCLzzp61g6eAteumLs8913BLBH_rPrljoW4y3cNQ0

Для того, щоб щоразу не збирати та розбирати конструкцію, варто спробувати такий метод захисту каркасного басейну, як консервація резервуара без використання монтажних робіт. Цей спосіб актуальний, якщо у вас всесезонна та морозостійка модель виробу.

Правильна підготовка до консервації

Якщо ви вирішили залишити басейн на зиму, то важливо правильно підготувати його до цього періоду (законсервувати). Одним з основних правил проведення процесу є оптимальний баланс води у резервуарі. Залишати його порожнім не можна. Для цих цілей вам знадобляться:

  • хімічні засоби для обробки;
  • ковдра призначена для басейну;
  • щітки та мочалки для миття;
  • компенсатори. Вони допоможуть резервуару конструкції не розірватися після замерзання рідини.

Правила проведення консервації:

  • процес починається зі збирання, для цього необхідно прибрати ліхтарі, витягнути сходи, прибрати дроти;
  • промити чашу за допомогою спеціальних засобів;
  • після проведення очищення, конструкцію потрібно наповнити водою на 2/3 об'єму;
  • далі відбувається встановлення компенсаторів. Їх розподіляють поступово по всій площі;
  • після цього ще раз перевіряють рівень води (вона має бути нижчою за форсунки);
  • необхідно натягнути спеціальну ковдру для басейну, або використовувати щільну плівку, тент;
  • зверху на ковдру або тент, необхідно налити води, яка притисне покриття.

Всі додаткові аксесуари потрібно добре помити, зробити сушку, запакувати та прибрати в комору, сарай, горище.

Зберігання конструкції у розібраному стані

Якщо зберігати конструкцію в розібраному стані, вам знадобиться приділити багато часу. Для цього необхідно, щоб на вулиці була суха та тепла погода. Якщо почалися дощі та похолодало, то прибирати басейн вже пізно. Можуть виникнути складності з просушуванням каркаса та чаші. Для цих цілей вам буде необхідно виділити велике приміщення, що провітрюється. Вся підготовка до демонтажу полягає в очищенні, дезінфекції та сушінні конструкції.

Повернення до використання

Якщо резервуар проходив процес консервації, то у такому випадку навесні знімається тент і забираються компенсатори, зливається брудна вода. Резервуар очищатиметься за допомогою дезінфікуючих засобів. Ознайомившись з вище наведеною інформацією, ви можете правильно підготувати каркасний басейн до зими.

 


 
 
Error

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.