Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Полезные советы

Експрес-тести: які бувають?

Сучасна медицина вже не та, що була у минулому, коли не тільки не робили тієї кількості аналізів, що є сьогодні, а й методи лікування різних захворювань були зовсім іншими. Сьогодні можна діагностувати величезну кількість хвороб навіть у домашніх умовах.

Основні види експрес-тестів

Напевно, ви знаєте про експрес-тести, які вказують на наявність коронавірусу в організмі. Їх роблять і в лікарнях, і в лабораторіях, але і для використання в домашніх умовах їх теж можна придбати, а тому навіть не доведеться звертатися до лікаря.

При виборі експрес-тесту потрібно враховувати не тільки те, яку саме хворобу він дозволить виявити, а й матеріал, необхідний для проведення процедури. Це може бути і слина, і кров, і сеча, та інші.

Сьогодні ви можете купити такі експрес-тести:

тест для комплексного аналізу сечі. Як відомо, кожна людина повинна стежити за своїм здоров'ям та регулярно здавати аналізи крові та сечі. Цей експрес-тест дозволить оцінити загальний стан здоров'я, а також покаже рівень таких речовин, як аскорбінова кислота, глюкоза, гемоглобін, білок та інші;

  • тест COVID-19 на антиген. Це поверхневі вірусні білки, які є на слизових оболонках носа та ротоглотки. Щоб виявити наявність коронавірусу, необхідно стерильною паличкою провести по слизових оболонках, відправити її в спеціальний розчин, а потім капнути на тестову смужку. Результат можна побачити протягом 10-15 хвилин;
  • тест на грип типу А та В. Це два типи грипу, які найчастіше є причиною епідемічних захворювань серед людей;
  • тест на виявлення онкозахворювань. Якщо є підозра на наявність у шлунково-кишковому тракті кровотеч, а також на наявність виразкових та пухлиноподібних новоутворень. Також можна виявити рак простати у чоловіків, захворювання печінки та багато іншого;
  • тест на виявлення інфаркту міокарда. Для його проведення потрібна крапля крові. Якщо виникли підозри, що у вас інфаркт, не варто затягувати – краще якнайшвидше звернутися за допомогою до лікаря.

Як видно, є багато різних тестів, які дозволяють на ранній стадії виявити різні захворювання, в тому числі і дуже небезпечні. Також за допомогою експрес-тестів можна виявити наявність алкоголю та наркотичних речовин у крові – це важливо для тих, хто проходить лікування від даних залежностей.

У сфері медицини щороку з'являються нові ліки, і нові методи діагностики. Але важливо регулярно стежити за своїм здоров'ям і за перших ознак нездужання звертатися до лікаря. В даному випадку, експрес-тести можуть значно полегшити процес обстеження та посприяють тому, щоб розпочати лікування якомога раніше.


 
 
Error

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.