Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Интересное

Історія і особливості ігристого вина

Ігристе вино і шампанське мають дуже цікаву і насичену історію. Іздавна такі вина асоціюються із святом, престижем, дороговизною. Для того щоб краще розумітись на цих видах алкоголю варто дізнатись саме про історію алкоголю, методику виробництва. У цій статті ми розповімо більше про ігристі вина, купити які забажається кожному.  

Шампанське у Франції 

Перші згадки про ігристе вино з’являються в писаннях монахів Франції у 1531 році. 

Виробництво ігристого вина розпочалось у 17 сторіччі, коли монах Дом Пьєр Періньон висадив на своєму маєтку виноград.  А у 1729 році був заснований найстаріший Шампанський дім Рюінар. Трохи пізніше на ринку з’являється “Моет Шандон”, який став першим постачальником шампанського в Європейський королівський двір. У 1772 році заснований Шампанський ом Вдова Кліко. Саме Мадам Клыко винайшла класичний метод шампанізації, суттю якого є видалення дріжджів після вторинного бродіння. 

Ігристі вина в Італії

У італійського просекко майже такаж довга і гарна історія, як і в шампанського. Перший запис про напій датується 1754 роком. Ігристе вино в стилі  col fondo, або з “осадом”, таке ж як і за традиційним методом. Протягом багатьох років назва Просекко роз’яснювалась як назва сорту винограда. Але на початку 2000-х років виробники цього напою і північнй Італії включили просекко до переліку вин, контролюємих за походженням DOC.  

Винахідництво у 1895 році методу Шарма зробило Просекко більш доступни для виробництво. Відповідно до цієї технології вина проходять вторичну ферментацію в герметичному резервуарі, а потім фільтруються і розливаються під тиском. 

Одночасно у Франчакорті розпочалось виробництво ігристих вин за традиційним методом накшталт шампанського. 

Іспанія - що по ігристому? 

У 1872 році винороб Хосе Равентос Фатьо вирішив виготовляти ігристі вина за традиційною методологією. Він використовував виноград Макабео ( Macabeu), Парельяда ( Parellada) та Шарелло ( Xarel-lo) з виноградників в Пенедесе, в Каталонії, де його родина виготовляла вино під маркою Кодорниу (Codorníu) з 1497 року. Легенда свідчить, що він був такий задоволений результатами, що відразу ж викопав льох, так звану каву, щоб можна було виробляти більшу кількість вина, і Кава стала назвою регіональних ігристих вин.

Кава завжди вироблялася класичним способом, але велика кількість продукції і більш короткий час, необхідний для вторинної ферментації, призвели до набагато нижчих цін, ніж шампанське.

Ігристі вина сьогодні

Виробництво ігристих вин продовжує рости і розвиватись. Сьогодні на полицях маркетів вибір ігристих вин і шампанських вражає. Усі вони різного методу виробництва, мають різний смак і ціну. Кожен знайде напій до вподоби. Обрати і купити найкраще шампанське вам допоможе магазин алкоголю хліб і вино. В асортименті магазину більше 2000 видів алкоголю з усього світу. Ви можете купити напої в магазинах мережі у Дніпрі, Києві, Львові, Павлограді, або замовити їх із доставкою по Україні. Мережа “хліб і вино” також пропонує своїм клієнтам зручну програму лояльності, з якою можна економити до 30% вартості товарів. Окрім цього ви можете купувати алкоголь за гуртовими цінами, що також допоможе економити кошти. 

 


 
 
Error

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.