Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Полезные советы

Як придбати eSIM без візиту до магазину мобільного оператора

У зв’язку з веденням бойових дій в Україні далеко не у всіх населених пунктах країни продовжують працювати магазини електроніки та салони стільникових операторів. Тому інколи придбати сім-карту для здійснення дзвінків вкрай важко. Навіть якщо замовити звичайну «сімку» через інтернет, потрібно знайти працюючий під час відключень світла відділення Нової пошти чи Укрпошти. А це також завдання не з простих. 

Але можна скористатися більш простим та швидким варіантом. На сайтах стільникових операторів можна придбати eSIM. Вона має вигляд QR-кода, який потрібно відсканувати смартфоном. Після цього «сімка» почне працювати, а користувач отримає можливість зв’язатися з близькими та прочитати новини в інтернеті. 

2UzNNFrccryJ3TMmiDKIttyNNKbnXygNyK5xG1j-HzGNQ9HTFitbNfULyiVxg2xBJJen0NCOd2zh7u7bpeYoTOafRzzvQNvRPq4rWaJKELmfDDT16NjdQXmmYmBzaN3PCUEsACuipKnI4LmCbRnIhkU

Як придбати вбудовану сім-картку

Процес придбання eSIM залежить від оператора стільникового зв’язку. Але в цілому вони схожі між собою. На сайті Київстар процедура виглядає таким чином:

  1. Потрібно зайти в інтернет-магазин компанії, обрати розділ Тарифні плани, а далі — eSIM за передплатою. У цьому розділі представлені діючі тарифи компанії. Серед них можна вибрати той, який підходить за вартістю та обсягом послуг.
  2. Після цього необхідно натиснути кнопку Придбати та завершити процедуру згідно підказок системи. Оплата здійснюється за допомогою банківської картки.
  3. На вказану під час оформлення адресу електронної пошти прийде лист з QR-кодом. Саме його потрібно буде відсканувати для активації картки. 

Тобто усі дії можна виконати з любого куточка України, де є зв'язок з інтернетом. Не потрібно виходити з дому, щоб отримати сімку.

Слід також додати, що Київстар та інші стільникові оператори надають можливість замінити діючу фізичну «сімку» на вбудовану. Для цього також потрібно зайти на офіційний сайт компанії або подзвонити оператору служби підтримки. Інструкція для заміни доволі проста, а сам процес займає дві-три хвилини. 

Які телефони підтримують eSIM

Єдиним недоліком цього варіанту є те, що вбудовані сім-карти підтримують не всі моделі смартфонів. Необхідну інформацію можна знайти у описі характеристик пристрою на сайті виробника чи продавця, а також на коробці або інструкції.

Також перевірку можна зробити самостійно за допомогою меню. Для цього необхідно зайти у Налаштування та знайти розділ, що відповідає за стільниковий зв'язок. Наприклад, у телефонах Xiaomi він має назву «SIM-картки та стільникові мережі». 

У цьому розділі повинен бути пункт «Додати тарифний план». Якщо він є, ґаджет підтримує вбудовані «сімки».  

Зараз eSIM — єдиний спосіб придбати сім-картку віддалено та відновити її дистанційно у разі відсутності доступу до магазинів та відділень поштових компаній.


 
 
Error

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.