Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Интересное

Интересные фамилии в списке про декоммунизацию. Выборочно

СПИСОК ОСІБ, ЯКІ ПІДПАДАЮТЬ ПІД ЗАКОН ПРО ДЕКОМУНІЗАЦІЮ

http://www.memory.gov.ua/publication/spisok-osib-yaki-pidpadayut-pid-zakon-pro-dekomunizatsiyu

Бєдний Дем'ян 1883-1945 Член ВКП(б). Агітатор у частинах більшовицьких військ. У 1929 р. уповноважений з колективізації у селах Тамбовської губернії.

Гайдар Аркадій Петрович 1904–1941 Діяч комуністичної партії, член ЧК.

Корчагін Павло  Літературний герой роману М.Островського "Як гартувалася сталь", який пропагував боротьбу за встановлення радянської влади в Україні.

Морозов Павло Тимофійович 1918-1932 Організатор піонерського загону в селі Герасимівка Уральської області Росії. Був вбитий селянами за донощиство. Особа, яку комуністична пропаганда підносила як символ вірності піонера і принциповості молодого борця з куркулями.

Терешкова Валентина Володимирівна 1937 р.н. Льотчик-космонавт (1963 р.), генерал-майор. Депутат Верховної Ради СРСР у 1966-1989 рр. Депутат Державної думи РФ VI скликання від «Єдиної Росії», заступник голови Комітету Державної думи з міжнародних справ. Член Вищої ради «Єдиної Росії». Брала участь у подіях окупації Криму РФ у 2014 р.

 

 

 

 

 


 

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.