Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Украина

Новый род войск в Минобороны – боевые тролли

Украинские СМИ опубликовали текст служебного письма одного из чиновников Минобороны Украины своим подчиненным, из которого следует, что украинское военное ведомство в нелегком деле улучшения своего имиджа делает ставку не на позитивные преобразования в Вооруженных силах, а на самый что ни на есть тупой троллинг в Интернете.

При этом с инфомационно-психологическими операциями это не имеет ничего общего, поскольку к работе привлекаются не специалисты по ИПсО, а самые обычные военные журналисты. Те самые, что целыми днями описывают в своих военных СМИ, как здорово умеет копать окопы рядовой Иваненко, и маршировать по плацу сержант Петренко.

И вот что интересно: как следует из письма, военные журналисты увлеклись троллингом не бескорыстно, ради любви к армии, а за "денежные бонусы". Т.е. гадят в комментах Интернет-изданий они за деньги налогоплательщиков, которых пытаются надуть, создав в информационном пространстве иллюзию "благополучности" нашей армии.

Причем оплата труда - сдельная: сколько нагадил, столько и получил. Рыночная экономика, однако.

Кстати, приведенный в письме список военных журналистов дает повод полагать, что письмо - подлинное, поскольку в этом перечне указаны "действующие" представители военных СМИ, а также медиа-центров МО в регионах. Для постороннего человека составить такой список было бы делом явно непростым.

В общем, если руководство МО дошло до такой "деятельности", на армии можно ставить крест. Все реформы в ней - сплошной фуфел, который пытаются втюхать рядовому украинцу проплаченные "боевые тролли".

Далее - текст письма полностью.

Добрий день!
Якщо Ви читаєте цей лист — значить Ви входите до оперативної групи з коментування в мережі Інтернет. Я Вас вітаю з цим.) І дуже прошу зробити лише 2 речі:
1) Прочитати уважно прикріплені документи — там зовсім мало інформації, але вона ДУЖЕ важлива.
2) Підтвердити отримання цього листа — до 10.00 вівторка ( 2 квітня), щоб я могла прозвітувати перед керівництвом (ОБОВЯЗКОВО!).

Окремо хочу сказати велике СПАСИБІ тим, хто відгукнувся під час нашого бойового хрещення у цю суботу. Серед таких активістів-ентузіастів (следует перечень фамилий, в основном - военных журналистов). Можливо, я когось не вписала — просто не знаю Ваших псевдонімів — не ображайтесь, а просто “киньте” мені Ваш нік/псевдонім. Керівництво високо оцінило Вашу роботу, оперативність та обізнаність у темі)! Дякую усім, хто ввідгукнувся у вихідний день. Чекаю на Ваші листи!
Хорошого усім дня.

Інструкція та механізм наших спільних дій у разі необхідності коментування (уважно прочитати!)

Координатору (Чігарєвій) надходить посилання на матеріал або статтю від керівництва, які необхідно відкоментувати (негативний, критичний, неправдивий тощо).

Координатор надсилає кожному з групи смс з назвою статті (посилання на неї, назву Інтернет ЗМІ) та перелік меседжів, які треба донести до читача у коментарях. Якщо ця інформація досить об’ємна – координатор у смс просто повідомляє, що треба перевірити Вашу активну електронну пошту, вказану у таблиці «Список»: там більш детальна інформація, з посиланнями та тезами.

Координатор керує та моніторить коментарі групи, відмічаючи найбільш активних ( що, відповідно, впливатиме на Ваші грошові бонуси в кінці місяця).

Кожен з учасників групи повинен мати декілька електронних пошт, щоб у випадку необхідності реєструватися і заходити під іншими псевдонімами та ніками, коментуючи з декількох позицій від імені різних осіб.

У кожного з учасників повинно бути, крім особистого аккаунту в Фейсбук, декілька «фальшивих» (на деяких сайтах потрібно реєструватися за допомогою соціальних мереж), щоб не світити дуже часто власним іменем (журналісти можуть помітити, що це не звичайні користувачі, а представники прес-служби та ВЗМІ).

Вже потрібно зареєструватись під різними ніками ( мініум – 2) на сайтах: http://sevastopol.su, http://korrespondent.net/, http://lb.ua/, http://zn.ua/ тощо та надіслати координатору перелік ніків.

Звертаю Вашу увагу: коментувати потрібно природно, щоб у інших читачів не виникло враження «зумовленості» цих коментарів. Якщо Ви реєструєтесь під вигаданим ніком (бажано робити саме так), робіть помилки(стилістичні, граматичні), приховуйте Ваші журналістські таланти. Можливо, починайте дискутувати з іншими учасниками групи, але в межах зазначених тез. Не треба «співати» дифірамби, маскуйтесь під звичайного пересічного (або непересічного) користувача.

Уважно слідкуйте за тим, чи не відображається поряд з коментарем Ваш IP, адже якщо Ви коментуєте під різними ніками, але Ваш IP буде однаковий, будь-хто зрозуміє, що це «замовлення», і що коментарі пише одна й та сама людина.

Для того, щоб я могла координувати Вашу роботу і знати, хто з Вас хто, який коментар написав, прошу кожному надіслати мені перелік Ваших ніків, якими Ви будете користуватися в цій роботі (від цього залежить підрахунок щомісячних грошових бонусів).

Те, що Ви входити в цю групу – не означає, що Ви прив’язані на цілий день до ПК та Інтернету. Ваша повсякденна робота – на першому місці, але якщо так трапляється, що треба щось прокоментувати, а Ви у цей момент знаходитесь за комп’ютером – приділіть, будь-ласка, 10 хвилин Вашого часу, накидайте 2-4 коментаря під різними ніками, у різних стилях (або хоча б один). Кожен з Ваших коментарів буде помічений та зарахований, запевняю Вас. Подяка – у кінці нашого робочого місяця (нагадую, він почався у цю суботу – 30 березня) у вигляді грошової винагороди.

Якщо Ви хочете доповнити інформацію, яку я Вам надіслала або виправити Ваші контактні дані – чекаю, пишіть.

Координатор –Дар’я Олександрівна Чігарєва. З питаннями, уточненнями та виправленнями звертайтесь!

Источник: Флот2012

CRIME.in.UA 


 

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.