Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Украина

Реформы армии в действии: Вооруженные Силы Украины провели широкомасштабные учения по вышивке полотенец

«...Хай на ньому цвіте штиковая лопата, І смердючий кирзач, і кулак старшини, І погони майора, і сопля молодого солдата, Й голуб миру, щоб раптом ніколи не сталось війни...»

Прелестное сообщение распространила пресс-служба Министерства обороны Украины. Приводим его текст полностью в оригинале:

«У Збройних Силах України з нагоди відзначення 18-ї річниці незалежності України вперше проведено конкурс серед військовослужбовців і членів їхніх сімей на кращий витвір військового аматорського мистецтва

Добігає свого завершення Конкурс на кращий рушник серед військовослужбовців і членів їхніх сімей, який в рамках акції “Військово-історична, культурно-мистецька символіка незалежної України” присвячений 18-й річниці незалежності України.

Конкурс, що проводився вперше, було розпочато у квітні поточного року і участь у ньому взяли військовослужбовці і члени їхніх сімей з усіх гарнізонів, військових частин і навчальних закладів.

Головна мета цього конкурсу полягала у розвитку аматорського мистецтва, сприяння розкриттю талантів у Збройних Силах України, пропагування духовної, історичної та культурної спадщини, виховання у військовослужбовців національно-патріотичних якостей. Адже рушник є символом і оберегом української нації, невід’ємним атрибутом усіх родинних обрядів, звичаїв, ритуалів нашого народу, тому закономірно, що саме рушник став головним і знаковим елементом акції.

Відповідно до умов конкурсу, на рушниках необхідно було відобразити військово-історичну символіку, герби областей, символи військової звитяги і честі, емблеми та нарукавні знаки військових частин, закладів та установ Збройних Сил України.

На сьогодні до конкурсної комісії вже надійшло 68 кращих витворів військового аматорського мистецтва з усіх областей України та Автономної Республіки Крим.

До 21 серпня конкурсна комісія на чолі із заступником Міністра оборони України Володимиром Дібровою визначить переможців акції.

У подальшому найкращі рушники будуть передані на зберігання до Центрального музею Збройних Сил України.

Кращі витвори військового аматорського мистецтва будуть розміщені на виставці “Рушник єдності – 2009. Військовий аспект”, яка розпочне свою роботу 21 серпня у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України.

Відвідувачі можуть ознайомитися з виставкою щодня з 10.00 до 17.00.

Після роботи виставки у Києві, буде сплановане її подальше експонування в регіональних закладах культури Збройних Сил України».
 

 

"ОБКОМ"


 

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.