Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Интересное

Украинские СМИ сообщили о вторжении Народно-освободительной армии Китая на территорию России

Градус безумия «невероятных сенсаций о России» со стороны некоторых украинских СМИ стремительно растёт. Несколько украинских новостных сайтов сообщили о «начале китайского армейского вторжения на Дальний Восток».

Украинские СМИ сообщили о вторжении Народно-освободительной армии Китая на территорию России

В частности, на сайте «Цензор.нет», который на Украине считается одним из самых известных  новостных ресурсов, была размещена новость о том, что китайские артиллеристы ещё в сентябре начали «регулярные обстрелы дальневосточных территорий России».

«Среднесуточно, армия КНР осуществляет по 2-4 артналёта на российское пограничье» — указывается в размещённом информационном сообщении.

Также, в тексте сообщается об «огромной концентрации китайских воздушно-десантных подразделений, вместе с сотнями единиц БТРов у российских границ». Если верить украинской новости, «китайскими военными ещё в начале сентября был атакован российский пограничный пункт Находка».

По мнению журналистов, которые опубликовали новость о китайской атаке Находки, «ФСБ молчит, чтобы не вызывать панику населения».

Новость сопровождается ссылкой на агентство “РИА Новости” и “отфотошопленной” картинкой  LIFE NEWS.

На данный момент публикации на украинских сайтах удалены и активно подчищается кэш поисковиков. Скриншот новости можно посмотреть тут.

В сети начали появляться комментарии от украинских ботов, пишущих от имени жителей России, которые якобы подтверждают эту информацию.

Впрочем, на данный момент, никаких следов Народно-Освободительной Армии Китая на Дальнем Востоке, равно как и в любой другой точке России – не обнаружено.

Источник

Не все удалены. Вот, например:

Китайські війська ведуть артобстріли по Росії. Путін оголосив бойову тривогу, – ЗМІ

Китайська армія. Фото: ZIK/EPA/JEROME FAVRE

Что-то этот китаец мне Обаму напоминает :)

Сьогодні, в 10:00 за московським часом всі війська Східного воєнного округу Росії приведені в повну бойову готовність.

Відповідний наказ, як передає інформагентство «РИА-Новости», віддав головнокомандувач – президент Росії Володимир Путін.

Трохи раніше ЗМІ повідомляли, що Народно-визвольна армія Китаю почала концентрувати свої сили біля кордону з Росією. Формально наказ Путіна оформлений як бойова тривога. Про це повідомив міністр оборони Росії Сергій Шойгу на спеціальній нараді.

Східний військовий округ включає в себе частини і з’єднання російської армії, розквартировані на Далекому Сході і в Забайкаллі. Цього разу режим повної бойової тривоги стосується абсолютно всіх. Наказ про бойову тривогу надійшов з явним запізненням: за свідченням місцевих блогерів, колони бронетехніки в прикордонному з Росією китайському місті Мацзятунь були помічені ще пару днів тому.

За словами очевидців, їм вдалося нарахувати близько 27-30 тисяч тільки живої сили китайської армії. Також було відмічено значну кількість важкої техніки – танків і артилерії, авіації. Далекосхідним співробітникам ФСБ про напад китайської армії на Росію добре відомо, однак про потенційну проблему вони воліють не розповсюджуватися, щоб не сіяти паніку серед населення. Водночас сьогоднішній наказ Володимира Путіна про приведення російських військ в повну боєготовність побічно свідчить про те, що повідомлення очевидців про китайських військах на кордоні вельми недалекі від істини.

За оцінками американців, Китай зосередив на кордоні з Росією щонайменше 30 тис. військових. Про можливість атаки свідчить і те, що це – переважно десантно-штурмові підрозділи. Крім живої сили, на східному рубежі у противника чималий арсенал: сотні БТРів, артилерійські системи, пускові установки, бойові вертольоти і літаки.

Але за останніми даними військові КНР в середньому щодоби здійснюють два-чотири артилерійських обстріли російських прикордонних підрозділів та російської армії.

На брифінгу в Москві Сергій Лавров заявив: «Масовані артилерійські обстріли наших прикордонних позицій з китайською території, із залученням бойової техніки збройних сил КНР, почалися на початку вересня, і їхня кількість щодня зростає. В середньому щодоби китайські військові здійснюють два-чотири артилерійські обстріли прикордонних підрозділів», – сказав він.

Початком серйозних бойових атак на позиції російських прикордонників з території КНР можна вважати 10 вересня 2014 року, коли військові КНР обійшли російський пункт пропуску поблизу Находки і атакували його з китайської території. Прикордонники, які підійшли на допомогу, знищили три вантажівки з боєприпасами, пошкодили БТР. Частина прикордонників відступили, 16 загинули на місці, повідомив телеканал LifeNews, пише «ЦензорНет».


 

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.