Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости ЧП, криминал

В МИНОБОРОНЫ РАССКАЗАЛИ, КТО ПОГИБ В ВЕРТОЛЕТЕ ПОД КРАМАТОРСКОМ

Трое членов экипажа и двое пассажиров, которые погибли в результате крушения вертолета Ми-2 в районе населенного пункта Малиновка недалеко от Краматорска (Донецкая обл.), были офицерами Вооруженных сил Украины. Об этом сообщил спикер Министерства обороны по вопросам АТО Андрей Лысенко.

«Трое членов экипажа и двое пассажиров погибли. Установлено, что падение воздушного судна произошло вследствие столкновения с линей электропередач. Все пятеро погибших – офицеры Вооруженных сил Украины», - сообщил он.

При этом ТСН назвал их имена со ссылкой на собственные источники в силовых структурах.

В вертолете были:

Командир - подполковник Волошин Евгений Петрович;

Второй пилот - капитан Мовчан Дмитрий Васильевич;

Борттехник - старший лейтенант Кондул Роман Григорьевич

Пассажир - полковник Мельник Валерий Иванович;

Пассажир - полковник Калитич Виктор Михайлович.

Начальник штабу батальйону «Айдар» полковник Валерій Мельник

Як з’ясувалося під час розмови з полковником, він – вінничанин. На службу у батальйон «Айдар» пішов з Майдану. - Саме на Майдані виникла ідея створення бойового підрозділу, - уточнює співрозмовник. – Подав її наш командир полковник Сергій Мельничук. Це він створив бойовий підрозділ. - Правда, що комбат «Айдару» теж вінничанин? - Правда. – відповів Валерій Мельник. – Так що батальйон, який нині називають грозою бойовиків і терористів, сформували вінничани, керують ним, і служать у батальйоні теж немало земляків.

Валерій Мельник, 51 рік, професійний військовий, полковник запасу. У радянські часи закінчив Бакинське загальнокомандне училища (десантно-штурмовий факультет). На другий рік після здобуття Україною незалежності залишив службу в Росії і продовжив в українській армії, закінчив Академію Збройних сил України (командно-штабний факультет). Воював в Афганістані, брав участь у бойових діях на Кавказі. Під час подій на Майдані вступив у ряди Вінницької самооборони. У батальйон прийшов тоді, коли підрозділ вже був сформований, і отримав бойове хрещення під час взяття міста Щастя. Прослужив тільки тиждень. Після поранення у ногу доставлений у військовий шпиталь.

Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/kriza-v-ukrayini/leghendarnij-batal-jon-%C2%ABajdar%C2%BB-stvorili-vinnichani-10408731.html


 

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.