Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Краматорск, Славянск

Зміни в порядку відшкодування податку на додану вартість у проекті Податкового кодексу

Источник: "Технополис"

У проекті Податкового кодексу присутній ряд принципових нововведень, що стосується відшкодування податку на додану вартість.


Зокрема, обмежений перелік операцій, при здійсненні яких ПДВ повинний відшкодовуватися протягом двох податкових періодів. До таких операцій відносяться експортні операції, операції по придбанню необоротних активів, операції по придбанню товарів сільськогосподарського виробництва для сезонних видів діяльності та деякі інші. По інших операціях відшкодування податку (за умови, що воно не перекриється зобов'язаннями по сплаті ПДВ) пропонується чекати рік. На сьогоднішній день такий підхід є досить розповсюдженою в Європі практикою.
Крім цього, проект Податкового кодексу передбачає удосконалення системи адміністрування податку на додану вартість шляхом введення електронного контролю за обігом ПДВ, залучення максимальної кількості платників податків до подачі податкової звітності в електронному вигляді.
 


 

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.