Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Краматорск, Славянск

РОЗ'ЯСНЕННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ ЩОДО ВИКОНАННЯ ПОСТАНОВИ ПРАВЛІННЯ ПФУ ВІД 07.04.2009 № 12-1

Источник: "Технополис"

"ПРО ПОРЯДОК ПРИЙНЯТТЯ БАНКАМИ НА ВИКОНАННЯ РОЗРАХУНКОВИХ ДОКУМЕНТІВ НА ВИПЛАТУ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ"

 

Згідно Порядку установи банків приймають від страхувальників платіжні доручення або грошовий чек на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати, на які відповідно до Закону нараховуються страхові внески, та здійснюють видачу (перерахування) зазначених коштів лише за умови одночасного подання страхувальником розрахункових документів про перерахування сум страхових внесків у розмірі не менше 1/3 коштів для виплати заробітної плати, зазначеної у платіжному дорученні або грошовому чеку.
 
Страхувальники, у яких сума страхових внесків, що підлягає перерахуванню до ПФУ, у розрахунковому документі менше ніж 1/3 суми коштів на виплату заробітної плати, погоджують цю суму з управлінням Пенсійного фонду України за місцем взяття на облік такого страхувальника.
 
Довідка-розрахунок складається страхувальником самостійно у трьох примірниках. Один примірник надається установі банку, другий надається в управління ПФУ, третій залишається у страхувальника.
 
Звертаємо увагу, що Порядок не поширюється на страхувальників, які обрали спрощену систему оподаткування (єдиний або фіксований податок), також на підприємства всеукраїнських громадських організацій інвалідів, де кількість інвалідів становить не менше 50 відсотків загальної чисельності працюючих.
 
Платники єдиного або фіксованого податку самостійно щороку повідомляють банків про відповідну систему оподаткування.
 
Підприємства всеукраїнських громадських організацій інвалідів, платники фіксованого сільськогосподарського податку щороку надають установам банків довідку, видану управлінням Пенсійного фонду України, що підтверджує зазначений статус та застосування ними спеціальної ставки.
 
Звертаємо увагу, що довідки видаються на вимогу страхувальників.
 
Водночас зазначаємо, що впровадження Порядку не змінює строків остаточного розрахунку страхувальників за базовий звітний період, що здійснюється відповідно до вимог частини 6 статті 20 Закону України № 1058.
 
Для отримання довідки органу ПФУ рекомендуємо звертатися до управління Пенсійного фонду України в м. Краматорську (вул. Поштова, 5)
 
– кабінет 313 (3 поверх тел. 41-66-56) – підприємства всеукраїнських громадських організацій інвалідів;
 
– кабінет 202 (2 поверх тел. 41-87-98) – платників фіксованого сільськогосподарського податку.
 
Довідку-розрахунок можливо придбати у підприємстві ЗАТ "ОФСЕТ".


 

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.