Технополис завтра
Самое важное. Самое полезное. Самое интересное...
Новости Украина

Снегурочки из “несуществующего города Харькова” обидели украинскую диаспору США

Источник: "Глагол"
Фото: delo4.ru

Причина обиды – русские сувениры

Галицкие украинцы диаспоры США обратились к мировой общественности с открытым письмом, текст которого опубликовало издание “Острів Галичина“. Редакция интернет-издания “Глагол” находит проблемы русских кокошников, снегурочек и матрёшек, представляющих Харьков в США, чрезвычайно важными и актуальными не только для Украины, но и для всей мировой общественности. Публикуем текст письма без изменений и правок, на языке оригинала.

“Українофоби з неіснуючого в Україні міста «Харков» відкрили в Чікаго крамницю «Russian and Ukrainian Gifts», що дискридитує ідеї галицьких українців діаспори США

Шановна українська громадо та представники численних організацій США та Північної Америки!

Останніми роками все менше й менше символів у Чикаґо чи взагалі в США нагадують нам про світле свято Різдва Христового. Безперечно, окрім центральної міської ялинки, однією з таких окрас міста є традиційний німецький різдвяний базар – Christkindlmarket, який щорічно з 1997 року господарює на центральній площі міста – Дейлі-плаза, будучи продовженням славної традиції німецьких базарів ще з 1545 року в Нюрнберзі!

Уявіть собі, яке неймовірне розчарування очікує на представників численної української громади міста та околиць, коли вони серед безлічі наметів, в яких представлені роботи народних майстрів з Німеччини, Австрії, країн Латинської Америки, замість представників з України побачать лише відвертих українофобів, що продають народні вироби … сусідньої північної держави типу дєдов марозов, снєґурачєк, какошнікав, матрьошек та інших абсолютно чужих для українців «сувенірів». Ба більше, приїхали вони з неіснуючого в Україні міста «Харков» чи «Kharkov», а на їхньому наметі красується назва «Russian and Ukrainian Gifts» – що є не лише відверто викривленим представленням України на цьому щорічному (!!!) міжнародному заході, але й яскраво вираженим проявом пост-совєтського комплексу меншовартості.

Покажімо, що нам не байдужа наша культура, і скажімо рішуче «До побачення!» анти-українській позиції учасників різдвяного базару з Харкова. Звертаємось до керівника цього проекту – компанії German American Service, Inc. та її очільника – пані Марен Бістер, не лише з подякою за продовження славної європейської традиції, але й з рішучою вимогою відмовитись від послуг харківської компанії «Art Business Center, Inc.», яка приносить велику шкоду іміджу України за кордоном.

Слава Україні!!!”

Прим. В. Зыкова. Вот насчёт комплекса неполноценности, так он из свидомых так и прёт, самый большой в мире! :))) Пусть, как это у них там в Америке принято, обратятся к своему психоаналитику :) И в книгу рекордов Гиннеса заодно. Впрочем, о чём это я? Какой комплекс? Неполноценность - она неполноценность и есть - ни на что кроме злобствования не способны, ни один дияспорянин ничем не прославился в мире...


 

© 2009 Технополис завтра

Перепечатка  материалов приветствуется, при этом гиперссылка на статью или на главную страницу сайта "Технополис завтра" обязательна. Если же Ваши  правила  строже  этих,  пожалуйста,  пользуйтесь при перепечатке Вашими же правилами.